500 grammen gehakt boek

AI infiltreert steeds vaker in ons dagelijks leven en werk. Zelfs de meest traditionele beroepen zoals dat van een slager zijn niet immuun voor de charmes van AI. Dit wordt levendig geïllustreerd in mijn podcast door Luc. Een innovatieve denker die op het snijvlak van AI en culinaire kunsten uitpakte met een boek.

Lees verder onder het fragment

Luc’s zwager, een slager van beroep, vierde onlangs zijn 50e verjaardag en het 25-jarig bestaan van zijn slagerij. Ter ere van deze mijlpalen besloot Luc om iets bijzonders te doen: een kookboek creëren met recepten die allemaal één ding gemeen hebben – ze vereisen precies 500 gram gehakt.

Oorspronkelijk keek Luc aan tegen een projectbudget van bijna €20.000, een bedrag dat onbetaalbaar leek voor een verjaardagscadeau. Echter, dankzij de kracht van AI, kon hij dit unieke kookboek op een veel efficiëntere en kosteneffectieve manier produceren.

Culinaire AI kunsten

Met behulp van ChatGPT liet Luc binnen een dag vijftig wereldwijde gerechten ontwerpen. Gerechten die allemaal draaien om een halve kilo gehakt. Vervolgens gebruikte hij Midjourney, een geavanceerd AI-programma, om de gerechten te visualiseren. Zo brengt hij leven in het kookboek. Het hele project kostte Luc slechts 60 uur en een fractie van het oorspronkelijke budget.

Luc’s ervaring toont niet alleen de potentie van AI om traditionele processen te transformeren maar benadrukt ook een belangrijke les: in de wereld van AI is creativiteit niet beperkt tot code of algoritmes. Het strekt zich uit tot elk aspect van ons leven.

Dus de volgende keer dat je denkt aan 500 gram gehakt, overweeg dan wat AI voor jou kan betekenen. Misschien is het wel meer dan alleen een ingrediënt voor je avondmaaltijd; misschien is het een metafoor voor de onbeperkte mogelijkheden die AI ons biedt.

En zoals Luc ons laat zien: in de wereld van AI zijn de culinaire kunsten net zo eindeloos als de recepten die je met een simpele halve kilo gehakt kunt bereiden. Sta open voor innovatie, en wie weet welk ‘gerecht’ je uiteindelijk zal serveren!