AI post 3

Zelf een chatbot maken, Meta’s voicebox wel of niet, de Ai-act, virtueel je kleerkast aanpassen, OpenAI lanceringen, het onwaarschijnlijke verhaal van gpt-engineer en zoveel meer.

Nieuwe tools

 • Chatbots maken is al lang geen kunst meer. In geen tijd trainde ik op Chatbase een chatbot over deze website. Het resultaat kan je hier zien. Verbluffend als je het mij vraagt:

   

Lanceringen bij Big Techs

 • Meta’s Voicebox: Een Stap Voorwaarts of een Potentieel Misbruik?Meta’s Voicebox is een baanbrekende technologie die de manier waarop we met onze apparaten omgaan, kan veranderen. Het is ontworpen om spraak te genereren in een breed scala aan stijlen en kan spraak synthetiseren in zes talen. Het kan ook ruis verwijderen, inhoud bewerken, stijlen omzetten en diverse samples genereren. [bron]Echter, ondanks de veelbelovende voordelen, heeft Meta de release van Voicebox geannuleerd vanwege mogelijke misbruiken. De technologie, die de stemmen van vrienden en geliefden kan repliceren, heeft het potentieel om misbruikt te worden voor kwaadwillige doeleinden. Hoewel de technologie veelzijdig en krachtig is, heeft Meta besloten dat de risico’s op dit moment te groot zijn om de technologie vrij te geven. [bron]Dit roept een aantal vragen op: Hoe kunnen we de voordelen van technologieën zoals Voicebox benutten, terwijl we tegelijkertijd misbruik voorkomen? Hoe kunnen we een evenwicht vinden tussen innovatie en veiligheid? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat technologie wordt gebruikt op een manier die de rechten en vrijheden van individuen respecteert?
  • Dit roept een aantal vragen op: Hoe kunnen we de voordelen van technologieën zoals Voicebox benutten, terwijl we tegelijkertijd misbruik voorkomen? Hoe kunnen we een evenwicht vinden tussen innovatie en veiligheid? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat technologie wordt gebruikt op een manier die de rechten en vrijheden van individuen respecteert?

 • De Toekomst van Gepersonaliseerd Winkelen:  Google’s Virtual Try-On technologie transformeert de manier waarop we winkelen en interageren met mode. Deze innovatieve tool maakt gebruik van generatieve kunstmatige intelligentie om gebruikers in staat te stellen kledingstukken virtueel te passen, waardoor ze een beter idee krijgen van hoe een item eruit zou zien voordat ze het kopen. [bron]De technologie, die momenteel alleen beschikbaar is voor dameskleding, stelt gebruikers in staat om een model te selecteren om kledingstukken van merken zoals H&M, Loft, Everlane en Anthropologie virtueel te passen. De technologie helpt consumenten visualiseren hoe de kledingstukken eruit kunnen zien op mensen van maat XXS tot 4XL, met verschillende huidtinten, lichaamsvormen en haartypes. [bron]Google’s Virtual Try-On technologie kan de kloof tussen online en offline winkelervaringen overbruggen. Traditioneel hebben consumenten aarzelingen om kleding online te kopen vanwege zorgen over pasvorm, stijl en kwaliteit. Virtual Try-On pakt deze zorgen aan door klanten in staat te stellen om virtueel ’te proberen voordat ze kopen’. [bron]
 • Adobe AI in Verzekeringen: Augmentatie van menselijke vindingrijkheidAdobe’s CEO Shantanu Narayen heeft onlangs aangegeven dat hij gelooft dat kunstmatige intelligentie (AI) menselijke vindingrijkheid zal aanvullen, niet vervangen. Dit komt tot uiting in hun recente samenwerking met Prudential Financial, waarbij ze AI-technologieën gebruiken om gepersonaliseerde financiële ervaringen te leveren. Met behulp van Adobe Experience Manager (AEM), Adobe Target, Adobe Analytics en Adobe Sensei, kunnen ze een meer op maat gemaakte en intuïtieve ervaring bieden aan hun klanten. [bron] [bron] [bron]Deze ontwikkelingen hebben geleid tot een toename van de aandelen van Adobe, aangedreven door de opwinding over het gebruik van AI die de vraag naar hun producten stimuleert. Het is duidelijk dat de verzekeringssector een van de vroege adopters van AI is, met bijna 60% van de ondervraagde verzekeringsmaatschappijen die al gebruik maken van generatieve AI. Helaas waren de bronnen voor deze informatie niet beschikbaar voor verdere details.Deze uitspraken en ontwikkelingen vind ik bijzonder interessant. Ik ben er immers zelf ook van overtuigd dat de toenemende integratie van AI in interacties de ervaring van de klant zal veranderen en verbeteren? Wat jobs betreft zie ik AI ook eerder als een aanvulling op de mens in plaats van deze te vervangen! De interessante vraag blijft echter welke organisaties en mensen hier klaar voor zijn en wie absoluut niet?
 • OpenAI maakt hun API goedkoperOpenAI heeft aangekondigd dat ze hun API goedkoper gaan maken. Dit is goed nieuws voor ontwikkelaars en bedrijven die gebruik maken van de AI-diensten van OpenAI, aangezien het de kosten voor het gebruik van deze diensten aanzienlijk kan verlagen.
 • ChatGPT werkt samen met MercedesChatGPT, de AI-chatbot ontwikkeld door OpenAI, gaat samenwerken met Mercedes. Deze samenwerking zal het mogelijk maken om de AI-technologie van ChatGPT te integreren in de auto’s van Mercedes, wat kan leiden tot een meer gepersonaliseerde en interactieve rijervaring.
 • Open Source Projecten

  • GPT-Engineer: AI-gestuurde softwareontwikkelingGPT-Engineer is ontworpen om development te vereenvoudigen en te verbeteren. Met GPT-Engineer, vlot te clonen vanaf github, kan je een volledige codebase genereren met slechts een prompt. We hebben het getest en het overtreft onze stoutste verwachtingen. Het haalt ook vlot de pers.
  • Meta biedt gratis LLM aanMeta heeft aangekondigd dat ze een gratis LLM (Language Model) gaan aanbieden. Dit is een grote stap voorwaarts in het toegankelijker maken van AI-technologie voor het grote publiek.
  • Hugging Face biedt gratis AI QR-code aanHugging Face, een toonaangevend bedrijf in de AI-industrie, biedt nu een gratis AI QR-code aan. Deze QR-code kan worden gebruikt om snel en eenvoudig toegang te krijgen tot AI-diensten en -toepassingen. Met een prompt kan je zo je eigen kunstwerk aan de QR-code toevoegen.

  Impact op de samenleving

  • EU AI Act: Een stap voorwaarts of een rem op innovatie? De EU heeft onlangs gestemd over de AI Act, een wetgeving bedoeld om het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) in de Europese Unie te reguleren. De AI Act heeft als doel de veiligheid en rechten van burgers te waarborgen, maar er zijn ook zorgen dat de wetgeving innovatie zou kunnen belemmeren. Je kan hierover uitgebreid lezen in mijn vorige post.

  Belangrijk Onderzoek

  • Google’s AI vervangt MRI’s: Een doorbraak in medische technologieGoogle’s AI heeft een nieuwe techniek ontwikkeld die MRI’s kan vervangen. Deze techniek kan de tijd die nodig is voor een MRI-scan aanzienlijk verkorten. Dit is een grote doorbraak in de medische technologie, aangezien MRI-scans vaak lang duren en oncomfortabel kunnen zijn voor patiënten.De nieuwe techniek, ontwikkeld door Google’s AI, maakt gebruik van een algoritme dat in staat is om gedetailleerde beelden te genereren vanuit een klein aantal scans. Dit betekent dat in plaats van een patiënt gedurende een lange periode in een MRI-machine te moeten plaatsen, de machine slechts een paar scans hoeft te maken. Het algoritme kan vervolgens deze scans nemen en een gedetailleerd beeld genereren.Voor patiënten betekent dit dat de tijd die ze in een MRI-machine moeten doorbrengen aanzienlijk kan worden verkort. Dit kan vooral voordelig zijn voor patiënten die claustrofobisch zijn of moeite hebben met stilzitten voor langere periodes. Bovendien kan deze techniek ook de wachttijden voor MRI-scans verkorten, aangezien elke scan minder tijd in beslag neemt.

   Hoewel deze techniek veelbelovend is, is er nog veel onderzoek nodig voordat deze op grote schaal kan worden geïmplementeerd. Google’s AI zal blijven werken aan het verbeteren van het algoritme en het uitvoeren van tests om de nauwkeurigheid en effectiviteit ervan te bevestigen. Ondanks deze uitdagingen is dit een spannendevernieuwing in de medische technologie die de potentie heeft om de manier waarop we medische beeldvorming uitvoeren, te veranderen.Voor de medische gemeenschap betekent dit een mogelijke revolutie in de manier waarop we medische beeldvorming uitvoeren. Door de tijd die nodig is voor een MRI-scan aanzienlijk te verkorten, kunnen we mogelijk meer patiënten sneller behandelen. Bovendien kan deze techniek ook de kwaliteit van de beelden verbeteren, wat kan leiden tot nauwkeurigere diagnoses.

  Leave a comment